Echipele de baschet ale Şcolii „Mihai Viteazul” vor reprezenta Teleormanul la etapa zonală a ONSS

Zilele acestea, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar s-au disputat competiţiile de baschet fete şi băieţi de gimnaziu. Competiţii în urma cărora toţi elevii intraţi în competiţie au fost câştigători, chiar dacă unii au ieşit învinşi. În astfel de competiţii, cel mai important lucru este să participi, iar ori ce înfrângere să fie tratată ca atare şi să reprezinte un imbold pentru competiţiile viitoare.
Pentru susţinerea acestor meciuri s-a implicat Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman împreună cu Asociaţia Judeţeană de Baschet.
Aşa că ieri, la sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria au intrat în competiţie atât la fete, cât şi la băieţi, şapte echipe de baschetbalişti din cadrul Şcolilor Gimnaziale “Ştefan cel Mare” şi “Mihai Viteazul” din Alexandria, “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede şi Şcoala Gimnazială Cervenia.
Finala mică la fete s-a dat între baschetbalistele Şcolii Cervenia şi “Ştefan cel Mare” din Alexandria, scorul final fiind de 36 la 24.
Finala mare la fete s-a disputat între echipele Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria şi cea a Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede, câştigătoare fiind fetele din Alexandria, antrenate de Costina Piperea, cu o diferenţă de opt coşuri.
În urma disputării meciurilor, la secţiunea băieţi, pe Locul I s-a clasat echipa Şcolii Gimnaziale “Ştefan cel Mare” din Alexandria, antrenată de Octavian Pavel, după ce i-a învins pe baschetbaliştii de la Cervenia cu scorul de 24-8. Pe locul doi s-au clasat baschetbaliştii roşioreni de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, pregătiţi de profesor Radu Daniel, iar Locul III le-a revenit baschetbaliştilor de la Cervenia, antrenaţi de Mihai Năstase.
Echipele câştigătoare vor reprezenta judeţul Teleorman la etapa zonală din 14-16 martie, care se va desfăşura tot la Alexandria. Aici vor fi prezente reprezentantele a cinci judeţe: Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi Giurgiu.
Etapele Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar continuă şi astăzi începând orele 9.00, cu competiţia de fotbal fete, la sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria. La aceeaşi oră, la sala de sport din zona Peco, are loc etapa de fotbal băieţi, iar la Sala Polivalentă din Alexandria, începând cu orele 12.00 este programată desfăşurarea Cupei 8 martie la handbal fete.
În desfăşurarea acestor competiţii şi-a adus aportul şi Consiliul Judeţean Teleorman.
Cu amănunte despre aceste competiţii vom reveni la momentul oportun.

M.M.