Echipa Euroscola a Colegiului”Mircea Scarlat” a marcat finalul Campaniei ”Europa pentru NOI – Europa suntem NOI”

După o perioadă de patru luni, în care echipa Euroscola a Colegiului Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, formată din 24 de elevi și doi profesori coordonatori, Eliza Sotirescu și Florentina Toma, a desfășurat Campania ”Europa pentru NOI – Europa suntem NOI,” miercuri, 17 octombrie 2018, echipa Euroscola a CNPMS Alexandria a marcat finalul activității desfășurate în toată această perioadă, printr-un eveniment intitulat TeleJob Cafe. Evenimentul a început la ora 17:00, la un local din municipiul reședință de județ, la care au participat promotori și parteneri implicați în acest proiect și a continuat în Parc Pădurea Vedea, cu acțiunea TeleJob în lumină și culoare.

În cadrul campaniei, cei 24 de elevi au promovat în comunitate proiectul „TeleJob – Organizarea pieței muncii adiacente Municipiului București”, proiect care a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile, în exercițiul financiar 2007-2013 și implementat de AJOFM Teleorman.

Momentul bilanțului activității derulate de echipa Euroscola a CNPMS Alexandria a fost marcat printr-o altfel de activitate, o activitate nonconformistă, în cadrul căreia elevii au prezentat activitățile desfășurate pe parcursul celor patru luni, au vorbit despre obiectivele și scopul proiectului și, în ultimul rând, au făcut cunoscute rezultatele obținute în timpul derulării campaniei de informare și promovare a proiectului.

”Am predat ștafeta, astăzi, echipei de 24 de elevi, să închidă campania ”Europa pentru noi- Europa suntem noi”, pentru că doi profesori coordonatori, care au crezut în proiectul Telejob, au reușit să dezvolte la copii niște competențe: să lucreze în echipă, să comunice mai bine și să folosească tehnologia modernă. Deci, am încercat să facem din proiectul Telejob, o poveste de succes. Toate aceste lucruri au însemnat o muncă de o vară, poate mai mult de o vară, pentru că proiectul nostru a debutat în luna mai a acestui an și se înceheie astăzi (n.r. 17 octombrie 2018). Întreaga echipă a Colegiului Național Pedagogic, 24 de elevi și 2 profesori coordonatori, Eliza Sotirescu și Florentina Toma au crezut într-o poveste: Telejob-o poveste de succes. Suntem convinși că povestea aceasta va ajunge la Strasbourg, pentru că rezultatul final, ce urmează să-l aflăm undeva în luna decembrie în urma evaluării proiectului de campanie pe care noi l-am implementat pe o perioadă de patru luni, va fi suspus acestei evaluări și

suntem convinși că vom face parte din cele 14 echipe câștigătoare. Am încercat să implicăm o comunitate, școli, părinți, autorități publice locale, instituții de stat, ONG-uri, IMM-uri, oameni care chiar încearcă să schimbe comunitățile”, a spus Eliza Stirescu la finalul activității desfășurate de cei 24 de elevi.

Într-un cadru festiv, în încheierea evenimentului TeleJob Cafe, partenerii implicați în derularea și promovarea proiectului au primit trofee, înmânate de membrii echipei Euroscola a CNPMS Alexandria.

M. MEILĂ