Ecaterina Ghiță, cel mai vârstnic cetățean al municipiului Alexandria

Doamna Ecaterina Ghiță este aproape de-o seamă cu România modernă. Născută în anul 1919, doamna Ecaterina și-a trăit viața în liniște, alături de copii, nepoți și strănepoți. Ea este, la cei 99 de ani ai săi, cel mai vârstnic locuitor al municipiului Alexandria. Din acest motiv, municipalitatea i-a oferit o diplomă aniversară, un tort și un buchet de flori.

Ecaterina Ghiță provine dintr-o familie veche de comercianți din Alexandria. S-a născut în Alexandria și a trăit în același oraș aproape 100 de ani. Este o femeie veselă, cu o energie aparte și un optimism molipsitor, chiar dacă are aproape un secol de viață.

Doamna Ecaterina spune că secretul longevității sale este optimismul și, mai ales, credința. A primit de mic copil o educație în spiritul milei și al bunătății. Părinții săi i-au insuflat bucuria de a-i ajuta pe ceilalți chiar prin faptele lor.

La cei aproape 100 de ani pe care îi numără, Ecaterina Ghiță este cel mai vârstnic cetățean al Alexandriei, orașul în care a trăit și pe care îl iubește. A avut copii și nepoți, pe care i-a crescut și i-a educat și care au rămas chiar și acum, alături de ea.

Doamna Ecaterina este un exemplu pentru fiecare dintre noi. Ea ne învață că empatia, optimismul și credința sunt elementele esențiale ale unei vieți lungi, trăită curat și frumos.

C. DUMITRACHE