EBA a ratat o bună ocazie să tacă

Tupeu maxim al Elenei Băsescu, europarlamentarul român care a confiscat toate adjectivele care definesc impostura şi incompetenţa. Declaraţia postată pe pagina ei de Facebook nu face decât să-i consolideze poziţia de „Gâgă” al Parlamentului European, care nu ştie ce citeşte şi nu gândeşte când vorbeşte.
Este greu de crezut că ea şi-a „editat” cele câteva fraze, dar şi le-a însuşit atâta vreme cât şi le asumă. Şi ce credeţi că susţine nevasta lui Sida şi fiica preşedintelui. Nici mai mult, nici mai puţin decât că decizia USL de a comasa alegerile pentru Parlamentul European cu referendumul de modificare a Constituţiei nu este decât „o nouă dovadă a lipsei de respect pe care o are USL faţă de instituţiile UE şi drumul european al României” şi că e convinsă „că această idee va fi primită extrem de negativ la Bruxelles şi Strasbourg, fiind o încercare de subminare a legitimităţii Parlamentului European. Dacă această propunere s-ar materializa, întreaga logică a campaniei pentru PE ar fi dată peste cap.”
Nu vom comenta noi temerile Ebei cu privire la dispariţia temelor europene din dezbaterea publică din cauza referendumului, ci vom cita din clasici. „Am văzut politicieni şi analişti îngroziţi că nu vom mai dezbate despre problemele Europei, cu ocazia euroalegerilor dacă se suprapune şi referendumul. Vă asigur că voi fi unul din politicienii României care vor vorbi foarte mult despre Europa, despre Tratatul de Reformă a Europei, despre ce înseamnă a fi parlamentar european.”
Aceste vorbe, care atacau dur atitudini de genul celei promovate de Eba pe pagina sa de Facebook, au fost rostite de nimeni altul decât „tăticu”, în preajma alegerilor europarlamentare din 2007, când a impus lipirea de ele a referendumului privind instituirea votului uninominal.
Chiar să fi uitat doamna europarlamentar că „tăticu” a făcut cândva ceea ce ei nu-i place acum? Nu e exclus având în vedere capacitatea sa neuronică, dar mai există şi consilieri pe lumea asta.
Care i-ar fi putut aminti de acest episod şi i-ar fi spus că această cuplare de evenimente nu e interzisă de normele UE, ci doar nerecomandată. Aşa că nici vorbă că iniţiativa USL va fi primită „extrem de negativ la Bruxelles şi Strasbourg”, ci în cel mai rău caz, cu îngăduinţă, oficialii europeni fiind obişnuiţi deja cu scandalurile „specifice politicii dâmboviţene”.
Reluând citatul lui „tăticu”, e clar că Eba face parte din categoria politicienilor „îngroziţi”, deşi în realitate, ca europarlamentar este „îngrozitoare”. Altfel n-ar fi ratat această bună ocazie de a tăcea. Şi chiar dacă n-ar fi avut nici o şansă să rămână „filozof”, măcar nu se făcea din nou de râsul curcilor.

Şt. B.