Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman au intervenit în perioada
10 -13 ianuarie 2014 pentru acordarea primului ajutor în cazul a 356 de pacienţi.
Acest aspect reflectă o reducere semnificativă a numărului de intervenţii, în comparaţie cu perioadele anterioare, atunci când acestea s-au triplat, ca număr.
Iată că, imediat după încheierea calendaristică a Sărbătorilor de iarnă, cetăţenii au fost mult mai ponderaţi, în ceea ce priveşte regimul alimentar, consumul de alcool şi diversele activităţi care ar putea atenta la siguranţa cetăţeanului, acesta putând fi pus în dificultate.
Potrivit informaţiilor de la Serviciul de Ambulanţă Teleorman, în interval de timp menţionat cele mai multe intervenţii au fost în cazul durerilor abdominale sau de spate, acestea fiind mai multe grade de dificultate, şi care s-au manifestat în cazul a 46 de pacienţi.
Un număr semnificativ (40), este dat şi de cazurile de cefalee, pentru care medicii de pe ambulanţe au acordat primul ajutor pacienţilor care s-au aflat în această situaţie.
Statisticile întocmite în acest sens, mai arată faptul că în perioada menţionată, alte 27 de persoane au avut de suferit în urma dificultăţilor de respiraţie, iar în ceea ce priveşte afecţiunile manifestate la copii, acestea au însumat 22 de intervenţii din partea medicilor.
Alţi 20 de pacienţi au suferit de apoplexie, manifestată prin pierderea bruscă a cunoştinţei şi a sensibilităţii, cauzată de obicei de o hemoragie cerebrală.
Cazurile de violenţă şi agresiune, s-au redus semnificativ, astfel că în această perioadă doar opt persoane au avut de suferit în urma actelor de violenţă şi agresiuni fizice. Iar în ceea ce priveşte persoanele tentate să-şi încheie socotelile cu viaţa, acestea au fost în număr de şase persoane.
De remarcat faptul că, doar pentru trei persoane dintre cele care au băut fără măsură, s-a apelat la intervenţia medicilor din cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman.
Celelalte situaţii pentru care s-a intervenit în această perioadă, au fost înregistrate la pacienţi suferinzi de diabet zaharat, a durerilor toracice, căderi sau alte accidente, alergii, convulsii, temperatură. Nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti.
M.M.