Dulce ca mierea e ajutorul alimentar european

Cetăţenii din Alexandria beneficiari de ajutor social, pensionarii cu pensii sub 400 lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii şi alte categorii de pensionari şi revoluţionarii şi-au primit începând cu luna august a anului trecut produsele alimentare acordate în cadrul Programului PEAD, susţinut de Uniunea Europeană. Singurul produs care n-a fost distribuit, din motive obiective, a fost mierea.
Potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Alexandria acest produs se va afla la dispoziţia beneficiarilor începând cu data de 20 ianuarie 2014, acţiunea de distribuire urmând să se încheie după doar 10 zile.
Distribuirea se va face între orele 09:00 – 15:00 la Punctul Termic nr. 13, de pe strada Bucureşti (vizavi de CEC).
Dacă despre măr se spune că ţine medicul departe daca este consumat în fiecare zi, despre mierea de albine se spune că este linguriţa de sănătate zilnică.
În primul rând mierea ajută la un somn mai liniştit pentru că aceasta conţine 80 l sută zaharuri naturale care ridică uşor nivelul insulinei, ajutând triptofarnul (substanţa responsabilă cu somnul) să ajungă mai repede la creier. Este indicată o linguriţă de miere seara, înainte de culcare, în special pentru cei cu insomnii.
De asemenea, mierea de albine este şi un ”energizant” natural. Este foarte cunoscut faptul că datorită glucozei din miere, persoanele care o consumă în mod constant alimentul minune sunt mult mai vioaie, mai energice şi nu mai au nevoie de suplimente alimentare pentru a termina ziua cu bine sau fără a se simţi complet epuizate.
Mierea protejează şi împotriva infecţiilor care pot apărea în cazul juliturilor sau tăieturilor de suprafaţă. Acesta este un leac băbesc, dar destul de eficient. Dacă te-ai julit sau te-ai tăiat, iar rana sângerează uşor şi îţi este frică de o eventuală infecţie, atunci spală bine rana şi aplică un strat de miere, apoi bandajează. Mierea ţine bacteriile şi praful departe de rana ta.
Și femeile îngrijorate de siluetă sunt sfătuite să folosească mierea pentru că aceasta ajută la slăbit. Mierea conţine în proporţii egale, atât glucoză, cât şi fructoză, iar acest lucru ajută la arderea grăsimilor. În pus, potoleşte şi pofta de dulce.
Este bine ştiut efectul pe care îl are un ceai fierbinte îndulcit cu miere în cazul răcelilor şi a tusei.
Adolescenţii, dar şi doamnele şi domnişoarele care văr să aibă tenul curat trebuie să ştie că mierea face minuni pe ten. Mierea este excelentă pentru pielea uscată şi iritată, pe care o hidratează şi o calmează în profunzime. O mască pe bază de miere este recomandată săptămânal, indiferent de tipul de ten, deoarece ajută şi la eliminarea ridurilor fine, redând tenului catifelarea şi luminozitatea din tinereţe. Se recomandă şi pentru tenul cu puncte negre sau coşuri, deoarece aminoacizii şi enzimele conţinute în miere vor acţiona în profunzime.

C. DUMITRACHE