Drumuri județene reabilitate sau în curs de reabilitare

Segmentul de drum Orbeasca-Călinești, parte a DJ 612 a fost dat în folosință. Este vorba despre 8,2 km de drum, reabilitați în totalitate, asigurându-se astfel legătura cu drumul Alexandria-Pitești. Segmentul are 6 stații de autobuz și 2 parcări și traversează cea mai mare comună din județ, Orbeasca, raportarea făcându-se la numărul locuitorilor.

Alte două segmente ale DJ 612 sunt în lucru, Ciolănești-Antonești și Antonești-Rădoiești, aflându-se în plin proces de modernizare și reabilitare, turnându-se deja primul strat de asfalt.

Fiecare segment are câte 7,5 km și este prevăzut cu 6 stații de autobuz și 2 parcări.

Un alt segment al DJ 612, Rădoiești-Săceni, se află în curs de a obține avizele și astfel vor fi reabilitați toți cei 35 de km pe care îi are acest drum județean.

În prezent, în județul Teleorman se află în lucru și DJ 506, segmentul Scurtu-Negreni și segmentul Frăsinet-Botoroaga al DJ 612.

Se așteaptă obținerea avizelor pentru segmentele Blejești-Cosmești și Siliștea-Cosmești ale DJ 601B și s-au finalizat licitațiile pentru DJ 503.

Este vorba de 100 km de drumuri județene care s-au reabilitat sau urmeză să se reabiliteze, acestea fiind proiecte ale Consiliului Județean Teleorman, a cărui intenție este ca la finalul anului 2024, să existe cât mai puțini km de drumuri pietruite în județul nostru.

Cornelia RĂDULESCU