Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Nicolae Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, condamnant la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în procesul angajărilor fictive ale Anisei Stoica și Adriana Botorogeanu la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, în timp ce ele lucrau la sediul PSD-ului, rămâne în închisoare și este obligat să plătească și cheltuielile de judecată. Magistrații Instanței Supreme au respins recursul în casație formulat de fostul șef al social-democraților.

Decizia a fost luată în unanimitate de judecătorii din complet. Recursul în casație a fost respins ca nefondat. În plus Liviu Dragnea a fost obligat să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 200 lei. Dragnea nu mai poate formula o acțiune similară în instanță. Liviu Dragnea a mai formulat anul trecut o contestație în anulare în care invoca alte motive, dar care a fost de asemenea respinsă.

Dragnea le-a spus magistraților de la Instanța Supremă că a apelat la recursul în casație deoarece de opt luni se află în spatele gratiilor, deși este nevinovat, iar procurorii care au anchetat respectivul dosar au spus mai multe neadevăruri. ”Vreau să mă refer la un neadevăr, și anume că eu le-am cunoscut pe Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu.

Nu am inițiat acest recurs doar pentru că aș fi nevinovat, pentru a ieși cu orice preț din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de opt luni în penitenciar. Nu mi s-a părut corect să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziția dumneavoastră dacă voi sta nevinovat, sau dacă admiteți casația. Cred cu tărie în nevinovăția mea”, a spus Liviu Dragnea în fața Instanței Supreme.

Judecătorii Instanței Supreme au dat următorul verdict: respinge recursul în casație, menținând hotărârea atacată, recursul în casație fiind nefondat.

Și în timp ce Liviu Dragnea rămâne în închisoare, și poate urmează și judecarea dosarului Tel Drum, unde Dragnea poate primi o nouă condamnare, colegii săi de partid, foștii săi subalterni, se pregătesc și de o moțiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban, dar în cazul în care moțiunea va trece, social-democrații nu vor să intre la guvernare, se pregătesc și de alegerile locale, care nu se știe dacă vor fi într-un tur sau în două, se pregătesc și de alegerile parlamentare, indiferent dacă acestea vor fi anticipate sau la termen, și pesediștii se înghesuie deja să fie trecuți pe lista candidaților pentru Parlament, pe locuri cât de cât eligibile.

Ioan DUMITRESCU