Dragnea rămâne în închisoare

După mai multe tentative de a scăpa de închisoare, Liviu Nicolae Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, rămâne în închisoare în continuare până la ispășirea pedepsei de trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi, contestația făcută de Liviu Dragnea cu privire la executarea pedepsei cu închisoarea pe motiv că fostul lider al PSD-ului ar fi fost reținut în mod ilegal. Decizia poate fi contestată.

Liviu Dragnea a susținut în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție că stă nevinovat de opt luni de zile în închisoare deoarece a fost condamnat, în faza de fond a procesului, de un complet de judecători de la ICCJ nespecializat în judecarea faptelor de corupție. ”Domnule președinte, am crezut și încă mai cred că un om nu poate fi condamnat decât de o instanță constituită cu respectarea legii. În condițiile în care CCR a spus că trebuie să fie completuri specializate, nu cred că se poate vorbi de o decizie echitabilă”, a declarat Liviu Dragnea în instanță.

Și Dragnea a continuat din boxa acuzaților: ”Cu toate că presa a scris că eu încerc să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam să plătesc un preț. Dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la unproces echitabil și stau nevinovat de opt luni la închisoare.”

La ieșirea din sala de judecată de la ICCJ, în drum spre duba care îl ducea înapoi la penitenciarul Rahova, Dragnea a aexplicat jurnaliștilor care a fost prețul: ”România a fost prețul”.

Cu siguranță că Liviu Dragnea se simte neconfortabil în închisoarea de la Rahova. Mai ales acum, când partidul pe care l-a condus odată, se află în fața unei moțiuni de cenzură pe care o va face Guvernului liberal condus de Ludovic Orban. Mai mult decât atât, Liviu Dragnea este cu siguranță total nefericit, indignat și supărat când află din închisoare că la apropiatul congres al Partidului Social Democrat de la sfârșitul lunii februarie, este posibil ca fostul său loc, de președinte al partidului, să fie preluat de Sorin Grindeanu, fostul premier, împotriva căruia chiar PSD și Liviu Nicolae Dragnea au depus moțiune de cenzură pentru a fi înlăturat; a fost un caz fără precedent, în care partidul care a nominalizat un premier, să facă moțiune de cenzură împotriva acestuia, care nu dorea să părăsească Palatul Victoria.

Ioan DUMITRESCU