Dragnea o atacă pe Dăncilă

Aflat de peste un an în închisoare, Liviu Nicolae Dragnea o atacă pe Viorica Dăncilă, cea pe care el a promovat-o premier. Dragnea a declarat că în timpul campaniei pentru ultimele alegeri prezidențiale a fost foarte nervos când Viorica Dăncilă spunea presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru fostul ei șef. Dragnea a acuzat-o pe Dăncilă că de fapt ea a avut initiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru.

”Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Dăncilă se trezea foarte des spunând că nu mă va grația, una-două, nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun doamnei candidat, nu mai vorbi despre faptul că nu mă vei grația, pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere, pentru că eu sunt nevinovat.”, a susținut Dragnea.

Liviu Dragnea a vrut să arunce pe fostul său premier responsabilitatea pentru inițierea discuției despre o ordonanță care l-ar fi scăpat de o pedeapsă cu închisoarea, în spate Viorica Dăncilă declarându-se indignată despre cum a fost presată de Dragnea să adopte un asemenea act normativ.

”Despre amnistie și grațiere prima discuție am avut-o cu doamna Dăncilă în februarie 2018 pe Valea Prahovei; eram acolo cu familiile, se însera, era zăpadă, și mi-a zis: domnule președinte, să ieșim afară, să vă spun ceva. Mi-a zis că a hotărât să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: Viorico, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune. Peste câteva luni îmi spunea: nu mai vreau să dau amnistie, peste alte câteva luni a venit și a spus că vrea să dea amnistie”, a spus Liviu Dragnea.

Faptul că Viorica Dăncilă nu a vrut să îl amnistieze pe Liviu Dragnea l-a supărat tare mult pe acesta. Se spune că corb la corb nu-și scoate ochii. Dar se mai spune și că rechinii se mănâncă unul pe altul.

Ioan DUMITRESCU