Dovedind că-şi cunosc bine interesele, consilierii judeţeni au evitat implicarea în jocurile politice ale propriilor partide

Deşi “cârcotaşii”se aşteptau la o şedinţă “cu scântei” între consilierii judeţeni, dat fiind divorţul politic dintre PSD şi PNL din cadrul Uniunii Social Liberale, întrunirea aferentă lunii februarie 2014 a aleşilor teleormănenilor în Consiliul Judeţean a fost una extrem de liniştiră. În fapt, a fost o şedinţă asemănătoare cu marea majoritate a întrunirilor consilierilor judeţeni din ultimii ani, când, dată fiind frăţia dintre pesedişti şi penelişti, şi acordul “dezinteresat” al reprezentaţilor din teritoriu ai PDL, toate proiectele propuse spre dezbatere şi aprobare au fost adoptate prin votul tuturor consilierilor prezenţi la şedinţă. A fost, într-adevăr, şi o scurtă intervenţie, dar nesemnificativă, referitoare la unul dintre cele 15 proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei, din partea unuia dintre consilierii PDL care, din când, încearcă a se face remarcat. Se votează pe bandă rulantă, semn că, după cum susţin unii, consilierii judeţeni cunosc foarte bine conţinutul proiectelor de hotărâri, dându-şi astfel acordul fără nici un fel de rezerve, având, cum se spune, conştiinţa împăcată. Sunt şi voci, mai ales din partea presei, care susţin că foarte mulţi dintre consilierii judeţeni votează orice le-ai pune pe masa de şedinţă, aşa cum le dictează partidele din care fac parte, interesul lor imediat fiind acela de a nu pleca acasă fără a trece şi pe la casieria de unde-şi ridică “binemeritata” indemnizaţie lunară.
Este o stare de toropeală în sală, de nici n-ai zice că te afli la o şedinţă a “legislativului” judeţean. Au adoptat, fără rezervă, toate proiectele aflate pe ordinea de zi, cele mai multe dintre ele vizând direct activitatea administrativă din judeţ. Între cele 15 proiecte s-au aflat şi cel referitor la aprobarea dării în administrarea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti a unei părţi dintr-un imobil aflat în oraşul Zimnicea, proprietate publică a judeţului Teleorman, Proiectul de hotărâre privind aprobarea subînchirierii unor spaţii proprietate privată a judeţului Teleorman, în scopul organizării de birouri parlamentare; Proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean Teleorman în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”Teleormanul” şi Proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean Teleorman în Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. Apa Serv S.A. Printr-un alt proiect de hotărâre adoptat în cadrul respectivei şedinţe s-a oficializat, aşa cum prevede legea, acceptul Consiliului Judeţean privind sponsorizarea cu suma de 3.000 de euro a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roşiorii de Vede din partea Băncii Comerciale Române.
A fost aprobată, de asemenea, prelungirea perioadei de rambursare a unui credit accesat de C.J.T., de la 54 de luni la 66 luni, respectiv până la data de 30 iunie 2015, linie de credit deschisă în urmă cu mai mulţi ani (2009) pentru investiţii în proiecte finanţate din fonduri europene pentru administraţiile publice.
Consilierii judeţeni şi-au dat totodată acordul pentru realizarea unei staţii de neutralizare a deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, respectivului obiectiv urmând a lua fiinţă în cadrul acestui spital.

George ZAVERA