Dotări de ultimă generație pentru polițiștii din Teleorman

Mașini noi, pistoale noi, căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție și body-camere. De toate astea vor beneficia polițiștii pentru oprirea și prinderea infractorilor.

Olițiștii se dotează cu pistoale Beretta de ultimă generație. În total au fost achiziționate 25.000 de pistoale, iar în perioada următoare se va distribui primul lot de 5.000. Pistoalele sunt asamblate în România, de către compania Romarm.

“Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după mulţi zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale.

Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii”, a spus Marcela Vela, la un eveniment de prezentare a noilor achiziţii

Ministrul a precizat că în următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta. În total au fost achiziționate 25.000 de pistoale, iar în perioada următoare se va distribui primul lor de 5.000. Primele 100 de pistoale Berretta de calibru 9×19 au fost distribuite polițiștilor chiar de către ministrul Vela.

Tot în decursul acestui an au fost recepționate și autospecialele noi. Până la finalul anului se va ajunge la 6.000 de mașini distribuite structurilor de Poliție.

De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, precum căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camere vor intra în dotarea oamenilor legii.

C. DUMITRACHE