Doar 28 de teleormăneni vor beneficia de reorientare profesională

Cursurile de formare profesională sunt asigurate gratuit de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi se adresează persoanelor din rândul şomerilor, ca metodă ce contribuie la reducerea numărului acestora. Cu o calificare în plus, şomerii având posibilitatea de a-şi găsi mult mai uşor un loc de muncă.
Potrivit acestui aspect, pentru luna februarie la nivelul judeţului nostru sunt programate pentru a intra la cursurile de formare profesională, doar 28 de persoane, 14 ca instalatori instalaţii termice sanitare şi de gaze şi alte 14 persoane ca zidari, pietrari, tencuitori.
În raport de numărul de participanţi la cursurile de recalificare, la nivel naţional pe fiecare judeţ în parte, Teleormanul se află printre judeţele cu cea mai mică participare, pe aceeaşi linie cu judeţele, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Neamţ, Olt şi Vrancea. Alte şapte judeţe, fiind înregistrate în această perioadă, cu participare zero la cursurile de formare profesională. Iar la polul opus, cu cea mai numeroasă participare a şomerilor, la cursurile de formare profesională, se află judeţele Mureş 224 persoane, Covasna 219, Bucureşti 182, Vaslui 170, Călăraşi 170 persoane, Suceava 126.