Doamna sportului teleormănean, din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

6 noi medalii au îmbogăţit vitrina CST • Un aur, patru argint şi un bronz – medaliile aduse de la Campionatul Naţional de tir, arme cu aer comprimat
Prezentă pe standurile de tragere ale ediţiei 2014 a Campionatului Naţional de tir, arme cu aer comprimat, sportiva-antrenoare a Clubului Sportiv “Teleorman” Alexandria, Magdalena Dudeanu, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii 24 de ani (!!), a urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, obţinând medalia de aur, câştigând astfel un nou titlu de campioană, în proba de pistol 40 focuri.
Acest nou succes reprezintă nu doar seriozitatea pe care apreciata sportivă din Alexandria o demonstrează faţă de o pregătire constantă, ci şi dăruirea şi profesionalismul acesteia, calităţi rămase nealterate de trecerea anilor.
Performanţa Magdei Dudeanu este cu atât mai lăudabilă cu cât, în paralel cu pregătirea proprie pentru competiţie, aceasta nu a neglijat-o nici pe aceea de antrenoare a tinerilor trăgători ai clubului, succesele obţinute de aceştia împlinind astfel bucuria succesului personal.
Bilanţul total al participării trăgătorilor de la CST Alexandria la actuala ediţie a Campionatului Naţional este de şase medalii – una de aur, patru de argint şi una de bronz.
Dacă Magdalena Dudeanu a cucerit aurul în concursul senioarelor, echipa din care a făcut parte şi care a fost completată cu valoroasele ei coechipiere, Irina Luca şi Florentina Petrila, a reuşit de asemenea, nu pentru prima oară în istorie, să urce pe podiumul de premiere, de această dată pe poziţia a doua, cucerind medaliile de argint.
Celelalte patru medalii au fost cucerite de tinerii trăgători pregătiţi de Magdalena Dudeanu.
În concursul individual, una dintre medaliile de argint a revenit unuia dintre cei mai promiţători viitori performeri ai tirului alexăndrean, tânărului Alexandru Paţe, care a reuşit performanţa de a deveni vicecampion al ţării la categoria juniori I. Aceeaşi performanţă a realizat-o şi în proba pe echipe, unde a participat alături de la fel de talentaţii Laurenţiu Badea şi Andrei Tudor.
În competiţia rezervată juniorilor II, trăgătorii din Alexandria au cucerit alte două medalii, de această în concursul pe echipe.
Fetele, în componenţa Rebeca Puran, Andreea Stan, Andreea Barbu, au urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului, cucerind medaliile de argint, în timp ce echipa băieţilor – Laurenţiu Badea, Liviu Nedelcu, Cătălin Vilae -, s-a clasat pe locul trei, cucerind medaliile de bronz.
“Mă bucur mult pentru acest nou titlu de campioană nu atât pentru performanţa realizată, cât pentru faptul că am reuşit să demonstrez tuturor, mai ales acelor adversari care în ultima perioadă au crezut că mi-am terminat “muniţia”, grăbindu-se chiar să-mi serbeze retragerea, că nu mi-am spus încă ultimul cuvânt. Totodată mi-am demonstrat mie că încă se poate, chiar dacă munca de antrenoare îmi scurtează ceva din timpul de pregătire proprie. Acest neajuns însă, este compensat de faptul că tinerii trăgători pe care-i pregătesc au reuşit să se afirme în toate competiţiile la care au participat până acum, iar recentele performanţe au demonstrat că ne aflăm pe drumul bun, că munca noastră îşi găseşte… strălucirea în medaliile pe care le-au cucerit”, ne-a declarat proaspăta campioană la doar câteva zeci de minute după terminarea competiţiei.

F. DUMITRU