Discrepanță. Teleormănenii câștigă cu aproximativ 760 de lei mai puțin decât restul românilor

Salariile teleormănenilor sunt cu aproximativ 25 la sută mai mici decât ale celorlalți români. Mai exact, în Teleorman salariul mediu net este cu 762 de lei mai mic decât în restul țării.

Avem puține locuri de muncă, iar ele sunt și prost plătite. Aceasta este concluzia care se poate trage din ultimul buletin informativ al Statisticii Teleorman. Potrivit datelor, teleormănenii sunt printre cei mai prost plătiți români.

Dacă la nivel național câștigul mediu net a fost de aproximativ 2629 lei, teleormănenii au câștigat cu 25 la sută mai puțin decât conaționalii lor. Adică salariul mediu net în județul nostru a fost cu 762 de lei mai mic decât în restul țării.

Teleormanul, județul ai cărui politicieni conduc, de atâta amar de vreme, destinele României, se situează la “loc de cinste” în ceea ce privește starea de sărăcie a populației, rata extrem de ridicată a șomajului, industria, turismul dar și rezultatele obținute de către educatori și elevi în procesul de pregătire școlară. Un județ parcă predestinat a se afla mereu în coada tuturor clasamentelor întocmite la nivel național.

Datele Direcției Județene de Statistică arată că în Teleorman, cel mai mare câștig salarial mediu net a fost în domeniul serviciilor, urmat de agicultură. Cel mai puțin au câștigat salariații din industrie și construcții.

C.DUMITRACHE