Directorii şcolilor, chemaţi la raport de conducerea ISJ Teleorman

Măsurile care se vor aplica în vederea ameliorării rezultatelor obţinute de elevii teleormăneni la simularea evaluării naţionale se vor dezbate la Alexandria, timp de două zile, începând de astăzi, între directorii unităţilor de învăţământ şi conducerea ISJ Teleorman..
Rezultatele elevilor de clasa a VIII-a obţinute în urma susţinerii simulării examenului de evaluare naţională, atât din ţară cât şi la nivelul judeţului Teleorman, au fost un dezastru, (în judeţul Teleorman media obţinută de elevi (43,4 la sută), fiind mai mică decât media pe ţară de (48.8 la sută)), i-a determinat pe reprezentanţii Ministerului Educaţiei să adopte o măsură de urgenţă care ar mai putea spăla ruşinea. Chiar dacă până la adevăratul examen de evaluare naţională mai sunt doar patru luni.
Metodele adoptate la nivel naţional şi care vor fi aplicate şi în Teleorman se referă la organizarea de şedinţe zonale cu directorii pentru analizarea rezultatelor simulării Evaluării Naţionale, după ce în prealabil discuţiile au fost purtate la fiecare clasă în parte, de către profesori şi elevi.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în judeţul nostru şedinţele sunt programate pentru zilele de 13 şi 14 martie 2014. Acestea vor avea loc sala de şedinţe a Casei Corpului Didactic Teleorman, începând de astăzi cu orele 9.30, atunci când se va discuta situaţia cu directorii unităţilor de învăţământ din mediul rural, arondate zonei Alexandriei. Începând cu orele 11.00 se va discuta situaţia elevilor din zona Roşiorii de Vede, iar în jurul orele 12.30 va veni rândul directorilor din zona Turnu Măgurele să prezinte situaţia din teritoriu.
Directorii din zona Videle şi Zimnicea vor analiza rezultatele elevilor începând cu 14.00 şi respectiv 15.30.
Iar discuţiile cu directorii unităţilor de învăţământ din Alexandria sunt programate pentru ziua de mâine începând cu orele 10.00.

M.M.