Direcția Silvică Teleorman, parte a proiectului “Plantează pentru România”

Conform informațiilor primite de la Direcția Silvică Teleorman, urmare a bunei colaborări între Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA și Asociația ”Prietenii Pădurilor din România”, s-a stabilit ca în acest an, în ziua de vineri, 24 martie 2017, să se deruleze la nivel național proiectul ”Plantează pentru România”. În acest context, a fost cuantificat numărul de puieți forestieri plantați în cadrul lucrărilor de regenerare – împăduriri, completări, refaceri – efectuate în cadrul acțiunii de la finele săptămânii trecute, atât în fondul forestier proprietate publică a statului cât și în fondul forestier privat administrat cu contracte de către ocoalele silvice. În cadrul acestei acțiuni, la nivelul Direcției Silvice Teleorman au fost plantați un număr total de 23.710 puieți forestieri din specii de foioase : stejar, frasin, plop, salcâm, mojdrean, sălcioară și alte specii de ajutor și arbuști, specifice zonei forestiere din județul Teleorman.

Puieții forestieri au fost plantați pe o suprafață totală de 4,71 hectare. Din această suprafață la Ocolul Silvic Alexandria, în fondul frostier de stat, au fost plantați 7.950 de puieți, pe o suprafață de 2 hectare. La Ocolul Silvic Roșiorii de Vede, în fondul forestier de stat, au fost plantați 2.090 puieți, pe o suprafață de 0,31 hectare.

La Ocolul Silvic Turnu Măgurele, pe o suprafață de de 2,4 hectare au fost plantați 13.670 puieți forestieri. Astfel, în fondul forestier de stat au fost plantați 7.000 de puieți pe o suprafață de 1,4 hectare, iar într-unul din fondurile forestiere administrate cu contract de către Ocolul Silvic au fost plantați 6.670 puieți, pe o suprafață de 1 hectar

Lucrările de plantare au fost realizate cu muncitori zilieri, sezonieri, susținuți de elevi ai școlilor gimnaziale situate pe raza ocoalelor silvice, sub îndrumarea și asistența tehnică din partea personalului silvic.

George ZAVERA