Din suflet pentru un zâmbet de copil

O lecţie de viaţă. Asta au primit elevii clasei a VII-a B de la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare din Alexandria. Însoţiţi de coordonatorul clubului ”Europa casa Noastră”, elevii au învăţat să preţuiască faptul că sunt sănătoşi şi cresc în mijlocul unor familii iubitoare. Aceştia au făcut o vizită copiilor de la centrul maternal ”Respiro” pentru a le dărui jucării, cărţi şi creioane de colorat, cărţi de poveşti, perne pufoase pentru un somn liniştit, dulciuri şi hăinuţe.
Mai mult decât atât, elevii s-au jucat cu copiii din centru, i-au învăţat colinde şi le-au citit poveşti aducându-le bucurie în suflet.
Acest fapt este de admirat mai ales că trăim într-o lume în care majoritatea tinerilor sunt preocupaţi mai mult de distracţii atunci când este vorba de petrecerea timpului liber.
”Astfel, în această zi am învăţat ce înseamnă să fi cu adevărat voluntar. Atunci când spui voluntar de cele mai multe ori nici nu îţi dai seama la cât de multe lucruri te referi. A fi voluntar înseamnă în primul rând a vrea, a te implica, a-ţi dori! Deşi aparent această activitate ne conduce cu gândul la o muncă neplătită, în adâncime ceea ce am făcut noi astăzi ne-a adus satisfacţii de neegalat pentru că am învăţat să dăruim bucurie şi speranţă unor copii pentru care zilele sunt mereu triste. Elevii noştri s-au despărţit cu greu de acei copilaşi, dar au promis ca vor reveni”, a declarat Cristinela Dobrică.
Toate darurile au fost oferite cu sprijinul familiilor elevilor de la clasa a VII-a B a Şcolii Ştefan cel Mare.

Claudiu DUMITRACHE