„Din suflet de român”, spectacolul care a meritat să fie văzut!

Consiliul Județean Teleorman, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman au oferit locuitorilor municipiului Alexandria, de ziua Unirii Principatelor Române, spectacolul „Din suflet de român”, prezentat de Gabriel Argeșeanu.

În deschiderea spectacolului, cei prezenți în sală au urmărit o scenetă ai căror protagoniști au fost membrii trupei de teatru de la Palatul Copiilor din Alexandria.

Pe scena Centrului Multifuncțional pentru Tineri, orchestra Ansamblului „Burnasul”, avându-l conducător muzical pe dirijorul Adrian Grigoraș, a acompaniat soliștii și formația de dansuri populare a ansamblului.

Astfel, cei aflați în sală s-au bucurat de evoluția soliștilor: Luisiana Vîrdol, Mariana Caravețeanu, Viorel Vasile și Florin Pârlan.

Dansatorii ansamblului au executat cu profesionalismul care-i definește, două suite de dansuri, una din Teleorman, cea de a doua, din Bucovina.

Evoluția pe scenă a Grupului „Burnasul” a fost, ca de fiecare dată, deosebită, cântecele interpretate de membrii acestuia fiind adecvate importantului eveniment.

Scena a aparținut, în finalul spectacolului, tânărului și talentatului interpret Grigore Gherman, din Cernăuți, Bucovina de Nord.

Talent, prezență scenică, cultură. O adevărată atracție, care a fost răsplătită cu ropote de aplauze.

Grigore Gherman este absolventul a două facultăți, Conservatorul din București și Literele, la Cernăuți. Dă lecții de pian și de patriotism.

Românul acesta, câștigătorul Festivalului „Ghiocelul de aur”, devenit „Alexandria Pop Fest” și al Festivalului-concurs naţional de muzică populară „Pe deal la Teleormănel”, în urmă cu 10-11 ani, a făcut o surpriză mai mult decât plăcută publicului din Alexandria, interpretând un cântec specific meleagurilor teleormănene, „Contantine, Constantine”.

Aprecierile noastre se îndreaptă spre Grigore Gherman din Cernăuții lui Ciprian Porumbescu, ai lui Aron Pumnul și ai lui Mihai Eminescu și spre cei care au avut inspirația de a-l invita la acest eveniment cultural.

Cornelia RĂDULESCU