Dimineață de coșmar pentru o bătrână din Lunca * Octogenara s-a trezit în mijlocul flăcărilor

O bătrână în vârstă de 80 de ani, din localitatea Lunca, a trecut, ieri dimineață, prin momente extrem de grele, viața fiindu-i pusă în pericol. Doar intervenția promptă a vecinilor a salvat-o pe bătrână din flăcările care au curpins casa în care locuia femeia. Incendiul a fost observat de vecini și a fost anunțat pe numărul unic de urgență 112, la ora 05:45.

Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului s-au deplasat pompierii miltari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Pompierii turneni au constatat că incendiul se manifesta la întreaga locuință, existând riscul de propagare a flăcărilor la casele învecinate. Focul a fost localizat și lichidat după aproape două ore de intervenție, reușindu-se evitarea propagării flăcărilor la vecinătăți.

Valoarea bunurilor distruse de flăcări a fost estimată la cca. 30000 lei, iar cea a bunurilor salvate, la aproximativ 50000 lei.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că incendiul a declanșat, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat față de materialele combustibile.

Din fericire, bătrâna n-a fost rănită în timpul incendiului.

M. MEILĂ