Destine tragice

De curând s-a stins din viață Samuel Calotă, președintele Organizației Județene Teleorman ProRomânia, după fuziunea cu Alianța Democraților și Liberalilor. Acesta a murit intr-un tragic accident rutier, împreună cu soția sa Deborah. La înmormantarea celor doi a participat alături de familie și prieteni, toată floarea politicii teleormănene. Cu toții au avut un gând bun pentru Samuel Calotă și soția acestuia.

De- a lungul timpului, Samuel Calotă a trecut pe la mai multe formatiuni politice. Una dintre acestea a fost Partidul Noua Generație, condus de Gigi Becali. Împreună cu Becali, Samuel Calota a străbătut teritoriul României și nu numai. Samuel Calotă a mers la Maglavit în căutarea lui Petrache Lupu, cel despre care se spune că i s-a arătat Dumnezeu. Acolo a aprins o lumânare în biserica ortodoxă, pentru iertarea păcatelor și împlinirea voinței. Tot împreună cu Gigi Becali, Samuel Calotă a mers și în Bulgaria, în ținutul Timocului românesc. Aici Gigi Becali intenționa să dea 500 de mii de euro unui preot despre care aflase că vorbește românește, pentru a-și construi o biserică și pentru a duce românismul mai departe. La fața locului, auzind că acesta nu vorbea deloc românește, Gigi Becali i-a dat preotului bulgar doar 30 de mii de euro.

Samuel Calotă s-a remarcat în perioada în care era directorul Spitalului de psihiatrie Poroschia. Acest așezământ medical urma să dispară la voința ministrului sănătății de la vremea respectivă, social democrata Daniela Bartoș. Cu ajutorul angajaților spitalului, Samuel Calotă a reușit să revigoreze spitalul, să nu-l închidă și să-l pună pe picioare.

Samuel Calotă și-a dorit foarte mult să fie parlamentar, dar nu a reușit. Când era la ALDE, cu președintele organizației județene Teleorman Ică Florică Calotă, care candida pentru un mandat de deputat, Samuel Calotă a făcut campanie pentru a obține postul de senator. La vremea aceea, contracandidat din partea PNL era Eugen Pârvulescu, ambii bătâdu-se pentru voturile adventiștilor. Pârvulescu a ajuns senator, iar Samuel Calotă a pierdut. La ultimele alegeri parlamentare, Samuel Calotă a candidat pentru un post de deputat în camera inferioară a Parlamentului, pe care însă nu a reșit să-l ocupe nici de data aceasta.

Astăzi, după ce Samuel Calotă a plecat dintre cei vii, toată lumea, din orice formațiune politică, de stânga sau de dreapta, are numai cuvinte laudative și vorbește cu darg despre acesta, și nu e vorba de faptul că ”despre morți numai de bine”, ci e vorba de faptul că prin plecarea lui, Samuel Calotă a lăsat un gol mare în rândul politicienilor teleormaneni.

Ioan Dumitrescu