Deși n-au trecut pragul, umaniștii social-liberali au reprezentare în Parlament

Ca la noi la nimenea. Deși la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal a obținut un scor mititel-mititel (1,01%), nesemnificativ chiar, începând de săptămâna trecută au o grupare parlamentară în actualul legislativ.

Cum s-a petrecut minunea? Foarte simplu. Patru deputați și un senator, aleși în 6 decembrie pe listele PSD, au decis înființarea unei grupări parlamentare umaniste social-liberale, care va funcționa cu membrii săi activând ca parlamentari independenți afiliați grupurilor parlamentare ale PSD.

Este vorba de deputații Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu și Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurențiu Mihaiu. Inițiatoarea proiectului politic, Grațiela Gavrilescu, justifică astfel această manieră surprinzătoare de a masca traseismul: “Având în vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent în întreaga mea activitate politică și parlamentară, am decis împreună cu acei colegi care îmi împărtășesc afinitatea pentru social-liberalism, să formăm Gruparea parlamentară umanistă social-liberală.

Doctrina umanismului pragmatic, care m-a îndemnat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esență social-liberală, fiind complementară cu social-democrația.”

Mulți se întreabă de ce a acceptat PSD o asemenea manevră, când, în actuala conjunctură parlamentară, fiecare vot contează. Gurile rele spun că pentru a-și asigura susținerea Antenei 3.

Șt. B.