Deputatul stranier

Mara Calista Daniela, deputat de Teleorman din 2016 până în prezent, din partea Partidului Național Liberal, este un fel de Agamiță Dandanache, rămasă fără colegiu pe la ea pe acasă și aterizată în județul nostru, probabil, impusă senatorului Eugen Pârvulescu, președintele Organizației județene Teleorman, de persoane influente. Nu se știe dacă Mara Calista Daniela a șantajat pe cineva cu vreo ”scrisorică de amor”, dar ceea ce se știe e faptul că locul deputatului Mara Calista Daniela putea fi foarte bine ocupat de un liberal teleormănean, care cunoaște problemele județului, care nu vine doar din când în când la noi în Teleorman cu rucsăcelul în spate, ca o excursionistă, vine, vede și pleacă. În PNL Teleorman sigur se găseau oameni destoinici care să reprezinte județul în Parlament, și care să încerce propuneri legislative pentru zona noastră.

Cine este tânăra deputat acum de Teleorman? Mara Calista Daniela s-a născut pe 9 octombrie 1988, și notează în declarația sa de avere din 12.06.2018 că nu are terenuri, nu are nici măcar o casă (cine știe pe unde doarme), nici metale prețioase, nici obiecte de artă sau de patrimoniu, nu are plasamente, investiții, dar nu are nici datorii; are în schimb două conturi bancare, unul de 7.027 lei și altul de 4.141 lei. Și totul, se pare că din salariul brut pe an, de deputat, de 124.494 lei. Semnătura Marei Calista Daniela se află alături de alți liberali pe 87 de initiative legislative, și deputatul s-a remarcat prin 20 de luări de cuvânt de la tribuna Parlamentului, și a participat la 18 moțiuni, în doi ani de când este în Camera inferioară. Mara Calista Daniela, ca să nu rămână sumele forfetare necheltuite, are un birou parlamentar în municipiul Roșiorii de Vede, unde probabil cineva ”muncește” pentru dânsa. Dar cel mai interesant lucru care se poate spune despre deputatul liberal Mara Calista Daniela este faptul că a fost într-o perioadă consiliera personală a luiDacian Cioloș, în partidul căruia probabil este așteptată.

Straniera Mara Calista Daniela nu este privită cu îngăduință nici de mulți dintre liberalii teleormăneni, cărora se pare că le-a luat locul, și nici de adversarii săi politici. Dar, la un moment dat, probabil că va părăsi definitiv Teleormanul, pe care îl va uita repede, la fel cum și teleormănenii o vor uita de repede. Probabil, la viitoarele alegeri, pe listele de candidați liberali pentru cele două camere ale Parlamentului vor fi trecuți numai teleormăneni, dacă nu va apărea un alt stranier, un alt Agamiță Dandanache, rămas fără colegiu la el acasă.

Ioan DUMITRESCU