Depistat de jandarmi că vindea pește în condiții ilegale

Miercuri, 5 februarie 2020, ca urmare a unei acțiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind acvacultura și comercializarea peștelui proaspăt, desfăşurată în zona localităţii Drăgăneşti Vlaşca, jandarmii teleormăneni au depistat un bărbat care oferea spre vânzare peşte proaspăt de diferite specii.

Persoana respectivă desfăşura activitatea de comerţ fără a avea documente legale de proveniență, fapt pentru care cele aproximativ 16 kilograme de peşte ținut în condiții improprii au fost confiscate și predate spre a fi distruse de către D.S.V.S.A. Teleorman.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere și comercializare a peştelui fără a deține documente legale, faptă prevăzută de art. 64, lit(h) din O.U.G. nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura cu modificările și completările ulterioare.

Jandarmii teleormăneni recomandă cetățenilor să nu achiziționeze pește, icre sau produse din pește care nu îndeplinesc condițiile legale de comercializare și să sesizeze autoritățile atunci când observă astfel de fapte.

Cornelia RĂDULESCU