De ziua lor, bibliotecarii din Teleorman au sărbătorit prin muncă

Biblioteca Judeţeană ,,Marin Preda”, din Alexandria, a organizat ieri, o serie întreagă de activităţi dedicate “Zilei Naţionale a Bibliotecarului”.
Evenimentul se sărbătoreşte în fiecare an în ziua de 23 aprilie şi totodată marchează rolul important pe care îl au bibliotecarii în viaţa comunităţilor, prin multiplele valenţe pe care le-a căpătat profesia de bibliotecar de-a lungul timpului.
În aceeaşi se sărbătoreşte, în întreaga lume, şi “Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor”, având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii. Deviza acestei sărbători mondiale este ,,lectura pentru toţi”.
Pe marginea acestor evenimente, la sala mare de lectură a bibliotecii s-au desfăşurat o serie întreagă de activităţi tematice.
Proiectul intitulat “Sprijin pentru implementarea lecturii publice pentru preşcolari în mediul rural în judeţul Teleorman”, a fost analizat, punându-se accentul pe încheierea primei etape a proiectului. De asemenea s-au analizat şi activităţile desfăşurate la nivelul bibliotecilor publice implicate în proiect, realizarea schimbului de colete şi nu în ultimul rând, demararea celei de-a doua etape a proiectului.
Mihaela Tudor, director al Serviciului de Cooperare Internă şi Internaţională din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman şi Oana Stoicescu, preşedinta Asociaţiei de Prietenie româno-franceză ROMFRA, şi profesor de limba franceză la Liceul Teoretic “Constantin Noica”, le-a explicat bibliotecarilor prezenţi la eveniment, care este rolul cărţii în viaţa copiilor şi a tinerilor în general, accentuând totodată importanţa cititului în formarea tinerilor.
Tot cu această ocazie s-a vorbit şi despre demararea unui proiect intitulat “BiblioRomânia” şi care are drept obiective sporirea fondului de carte în trei biblioteci rurale din judeţul Teleorman, precum şi creşterea accesului la o gamă variată de cărţi în comunităţile respective.
La finalul întâlnirii, bibliotecarii prezenţi la eveniment, au fost încântaţi cu un moment artistic, susţinut de Trupa Arhaic aparţinând Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman.

Mirel MANAFU