De Zilele Bibliotecii Județene „Marin Preda”, Ovidiu Scridon a susținut două recitaluri

La Alexandria se desfășoară Zilele Bibliotecii Judeţene „Marin Preda”, eveniment care pune în lumină biblioteca, cartea, autorii și cititorii, adunând în același loc oameni iubitori de frumos, dar și pe aceia care îl dăruiesc prin harul cu care au fost înzestrați.

Unul dintre oaspeții de seamă care s-au întâlnit cu publicul din Alexandria a fost Ovidiu Scridon, cantautor și poet, care mărturisește: „Mă pot lăuda chiar că mi s-au împlinit aproape toate visele importante. N-am de gând să vă dezvălui secretul, dar cred că ţine de universul în care trăiesc şi din care fac parte chitara, poezia, călătoriile şi alte câteva vicii inofensive. Obişnuiesc să privesc oamenii în ochi, mă bucur uneori de lucruri aparent nesemnificative, caut firescul în relaţiile cu semenii şi întotdeauna îmi place să savurez partea plină a paharului. Toate acestea îmi permit să am un fond pozitiv şi mai mult decât atât, să rămân un om liber.”

Fascinat de manifestările Cenaclului Flăcara, a fost atras de chitară încă din copilărie, iar ca student debutează în cadrul manifestărilor cultural artistice studenţeşti, în 1996 una din piesele lui fiind declarată oficial Imnul studenţilor din România. Pentru o scurtă perioadă de timp a fost membru al Cenaclului Totuşi Iubirea.

Ovidiu Scridon continuă să scrie versuri și să compună, venind în fața publicului și transformând poezia în cântec cu ușurința înlesnită de talent.

Miercuri, 6 noiembrie, și joi, 7 noiembrie, publicul s-a bucurat de prezența lui Ovidiu Scridon în Alexandria, care dăruiește energie, bucurie și artă prin muzică și vers.

Cornelia RĂDULESCU