De Paşti, iepuraşul vine cu 118 locuri de muncă

În perioada 17 – 23 aprilie 2014, prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, sunt puse la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 118 posturi cu acte în regulă.
Acestea sunt oferite de către 21 agenţi economici din Teleorman, în domenii de activitate, industrial, alimentaţie publică, confecţii textile, agricol, vânzări, construcţii civile, servicii şi comerţ.
În funcţie de pregătirea celor care vor să ocupe un loc de muncă, pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 14 locuri, pentru cele cu studii medii şi profesionale, 54 locuri, iar pentru persoanele necalificate, 50 locuri.
Zonele de interes în care sunt vacante posturile, rămân în continuare Alexandria, Roşiorii de Vede şi Zimnicea.
Astfel la Alexandria sunt vacante 46 locuri de muncă, din partea a 11 agenţi economici în domeniile vânzări, agricol, industrial, alimentaţie publică, construcţii civile, servicii şi comerţ. Dintre acestea 20 locuri sunt pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 14 locuri pentru persoane necalificate şi 12 locuri pentru persoane cu studii superioare.
În această perioadă la Roşiori de Vede, oferta locurilor de muncă (care cuprinde 50 de posturi) o depăşeşte pe cea de la Alexandria cu patru locuri. În această zonă, locurile de muncă sunt oferite de 6 agenţi economici în domeniile: confecţii textile, agricol, alimentaţie publică, servicii şi comerţ. Dintre acestea, două posturi sunt pentru persoanele cu studii superioare, 27 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale şi alte 21 de locuri pentru persoane necalificate.
Cea de a treia zonă de interes Zimnicea vine cu o ofertă de 22 locuri de muncă, puse la bătaie de patru agenţi economici în domeniul confecţiilor textile. 15 posturi se adresează persoanelor necalificate, iar alte 7 posturi se adresează persoanelor cu studii medii şi profesionale.
Pentru a putea ocupa posturile oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, angajatorii solicită viitorilor angajaţi să facă dovada unei vechimi în câmpul muncii de la 1 – 10 ani, iar pentru mare parte din posturile vacante viitorii angajaţi nu au nevoie de vechime în câmpul muncii.
În ceea ce priveşte contractele de muncă, acestea se vor semna atât pe perioadă nedeterminată cât şi pe perioadă determinată.
De remarcat faptul că la Alexandria doar pentru un singur post se va semna un contract pe perioadă determinată, pe când la Zimnicea situaţia se inversează. Din toată paleta ofertei, doar un singur post este pe perioadă nedeterminată. Iar cei care se vor angaja în zona Roşiorii de Vede, trebuie să ştie că toată oferta de locuri de muncă este însoţită şi de contracte care se vor semna pe perioadă nedeterminată.

M.M.