De mărţişor, alexăndrenii vor merge la cinematograf

Până de mărţişor, alexăndrenii ar putea merge la Cinematograf. Conducerea Primăriei Alexandria a achiziţionat la sfârşitul anului trecut un sistem de cinema digital 3D. Potrivit edilului-şef al Alexandriei, Victor Drăguşin, noua sală de cinematograf va fi amenajată în incinta Casei de Cultură. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 387.000 lei.
În maximum 3 luni de zile alexăndrenii vor merge la cinematograf. Prin această investiţie, municipalitatea încearcă să ”resusciteze” cultura. Într-un municipiu în ”paragină” din punct de vedere cultural, fără un cinematograf, teatru, grădină de vară sau librărie, printr-o investiţie minimă, alexăndrenii vor merge din nou la film într-o sală de cinema modernă cu proiecţii 3D şi cele mai noi apariţii internaţionale.
Această investiţie a devenit posibilă după ce Casa de Cultură din Alexandria a intrat în patrimoniul municipalităţii printr-o Hotărâre de Guvern.
Potrivit lui Drăguşin, noua sală de proiecţii va fi gata în cel mult 3 luni, iar alexăndrenii vor putea viziona cele mai noi filme.
„Vom achiziţiona cele mai noi filme. Filmele care vor rula în mall-uri sau în cinematografele din ţările europene se vor vedea şi în Alexandria”, a mărturisit primarul.
Alexăndrenii nu mai au un cinematograf din anii ‘90. Cinematograful ”Patria” a funcţionat până în anii `90 şi avea o capacitate de 480 de locuri. El a fost construit în anul 1931, iar la acea dată avea una din cele mai frumoase săli din ţară. Clădirea a fost consolidată şi refăcută în anul 1989, dar la câţiva ani după Revoluţie a fost lăsată în paragină. Acum este o clădire dezafectată, plină de mizerie şi moloz, folosită pe post de toaletă publică şi adăpost pentru câini şi oameni ai străzii.

C. DUMITRACHE