De luni, încep înscrierile la clasa pregătitoare

Aproximativ 4000 de copii teleormăneni sunt aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare. Pentru aceştia, conducerea Inspectoratului Şcolar Teleorman a aprobat înfiinţarea a 148 de clase pregătitoare. Comparativ cu anul trecut acest număr este mai mare, dar cu toate acestea nu se elimină definitiv numărul claselor cu învăţământ simultan.
De săptămâna viitoare începe ”lupta” pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare. Şi cum în fiecare an părinţii caută să-şi înscrie copiii în cele mai bune şcoli este de aşteptat ca holurile unităţilor de învăţământ de renume să fie arhipline încă de luni dimineaţă.
Din fericire, în acest an conducerea ISJ Teleorman a mărit la 148 numărul claselor pregătitoare. Cu toate acestea, se pare că nici în această situaţie nu va fi eliminat definitiv învăţământul simultan, existând încă mai multe localităţi în judeţ unde micuţii din clasa pregătitoare vor împărţi sala de clasă cu elevii mai mari.
Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I încep de luni, 24 februarie. Trebuie precizat faptul că înscrierile în învăţământul primar se fac în două etape. Prima etapă începe pe data de 24 februarie şi se încheie pe 14 martie. În acest timp părinţii trebuie pot să-şi înscrie copiii la orice unitate de învăţământ doresc. Pe data de 21 martie are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.
În perioada 21 – 22 martie, unităţile de învăţământ vor afişa lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe data de 25 martie şi se încheie pe 4 aprilie. În acest interval pot fi depuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
Pe 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, iar în intervalul 14 – 18 aprilie vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.
La clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv. Copiii care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv pot fi înscrişi în clasa I.

C.D.