De la Ministerul Lucrărilor Publice * Bani, însumând 1,8 milioane lei, pentru lucrări de investiții derulate la Alexandria, Beuca, Drăcșenei și Nenciulești

La începutul acestei săptămâni, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a aprobat decontarea unor sume de bani pentru lucrările efectutate în cadrul a 283 de obiective de investiții, derulate la nivel național, banii fiind destinați decontării facturilor emise de către antreprenori. Cele 283 de obiective de investiții sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – I și II. Astfel, suma totală ce va ajunge în conturile antreprenorilor este de peste 202 milioane de lei, fiind achitate sumele ncesare pentru plata facturilor emise de companiile care au executat lucrări de infrastrucrură contractate cu administrațiile publice locale, lucrări conforme condițiilor contractuale. Din totalul sumei de 202 milioane de lei, aprobată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, suma de 1.796.363 de lei va intra în conturile unor administrații publice din județul Teleorman. Astel, Primăria municipiului Alexandria va primi suma de 364.916 lei, Primăria com

unei Nenciulești suma de 871.571 de lei, Primăria comunei Beuca 293.836 de lei, iar Primăria comunei Drăcșenei suma de 266.038 de lei.

Sumele aprobate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației vor fi achitate de primăriile celor patru localități teleormănene firmelor care au efectuat lucrări în cadrul proiectelor destinate reabilitării unor drumuri de interes local, înființării și extinderii reţelor publice de apă şi canalizare, modernizării unor unităţi de învăţământ, lucrări finanțate prin Programele Naționale de Dezvoltare Locală I și II.

În comunicatul MLPDA, se precizează că Programul Naţional de Dezvoltare Locală este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

George ZAVERA