De la APIA: În atenția fermierilor!

Printr-un comunicat remis presei de specialitate, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face unele precizări pentru fermierii din sectorul vegetal și din sectorul creșterii animalelor care depun în această perioadă cererile unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2021.

Dacă cererea unică de plată cuprinde și declarație privind sectorul zootehnic, fermierul se va adresa prima dată Centrului Județean / Local APIA pentru completarea declarației privind sectorul zootehnic, înainte de accesarea IPA-Online. Ulterior se va putea completa și declarația privind sectorul vegetal, dacă este cazul, anunță APIA.

O altă precizare se referă la toți fermierii care depun cererea unică de plată anul acesta, atât din sectorul vegetal, cât și din zootehnie. Astfel, fermierii trebuie să solicite sprijinul aferent schemei de plată /ajutorului național / măsurii de sprijin dorite și să semneze toate paginile cererii unice de plată! La deschiderea angajamentelor din cadrul măsurii 10 şi/sau măsurii 11, trebuie să semneze şi partea din cererea unică de plată „V.3.1- Angajamente şi declarații) – M 10 – Agro-mediu şi climă” şi/sau V.3.2/3.3 – Angajamente şi declarații) – M 11- Agricultură ecologică”, după caz.

Cererea unică de plată se consideră depusă numai după ce a fost închisă în aplicația IPA-Online și a fost înregistrată la APIA !

Fermierii trebuie să solicite responsabilului de dosar numărul de înregistrare, acesta fiind dovada că au depus o cerere unică de plată pentru campania din acest an.

Cererea unică de plată depusă electronic trebuie semnată la Centrul Județean / Local APIA, în acest sens urmând a fi înștiințați de Centrele APIA la ce dată să se prezinte pentru a semna cererea.

(G. Z.)