De la AFIR * Antreprenorii pot depune cereri de finanțare pentru invesții în procesarea și marketingul produselor agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a demarat, în urmă cu două zile, sesiunea de primire de cereri pentru finanțarea proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole și a celor din sectorul pomicol, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Astfel, din data de 16 august până pe data de 30 decembrie 2016, ora 16:00, solicitanții de fonduri europene nerambursabile au la dispoziție peste 45,67 milioane de euro pentru proiecte care se încadrează in aria de finanțare a Schemelor GBER şi a Schemelor de minimis aferente submăsurilor 4.2 privind procesarea produselor agricole şi 4.2a privind procesarea produselor din sectorul pomicol.

Schemele de ajutor de minimis se adresează întreprinderilor, indiferent de forma de organizare, care au optat, la depunerea proiectului pe schema GBER, pentru finanțarea costurilor generale ale proiectului prin schema de minimis și beneficiază de sprijin financiar acordat prin schemele GBER, aferente submăsurilor 4.2 şi 4.2a, adică au încheiat un contract de finanțare cu AFIR.

Depunerea cererilor de finanțare aferente Schemei de minimis se va realiza numai după contractarea proiectului aferent Schemei de ajutor de stat GBER. Depunerea proiectelor se va face on-line prin intermediul modului on-line de pe portalul AFIR, în limita fondurilor disponibile, în perioada în care este deschisă sesiunea de primire a cererilor de finanțare, indiferent de programul de lucru al Agenției.

Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții au la dispoziție Ghidul Solicitantului, care poate fi consultat gratuit pe site-ul agentiei, la secţiunea Investiţii PNDR, în pagina dedicată respectivelor submăsuri.

George ZAVERA