De la 1 ianuarie 2019, se va derula Programul Mierea în Şcoli

De la 1 ianuarie 2019, va începe derularea Programului Mierea în Şcoli, prin acest program 1,4 milioane de copii urmând să primească o dată pe lună câte un borcan de 350 de grame de miere polifloră din producţia internă, fapt confirmat de oficiali ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale.

„Programul Mierea în Şcoli este lege deja, dar mai trebuie introduse câteva amendamente. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019, odată cu noul buget. Este vorba de o alocare de 16 milioane de euro anual. Acel borcan de 350 de grame de miere polifloră din producţie românească va merge către 1,4 milioane de copii, care vor avea astfel acces la miere. Vă mărturisesc că am văzut în teritoriu copii care, poate, nu au gustat niciodată mierea şi aici toti suntem datori să facem ceva. Imaginaţi-vă ce se întâmplă astăzi în România din punct de vedere al sănătăţii: (în foarte multe familii din România n.n.) se consumă zeci de kilograme de zahăr şi doar câteva zeci de grame de miere. Cred că trebuie să schimbăm această paradigmă, să mergem cu programe de informare şi programe care să stimuleze consumul de miere”, a afirmat Daniel Botănoiu, secretar de stat în MADR, la întâlnirea prilejuită de aniversarea a 60 de ani de existenţă a Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România.

Secretarul de stat în MADR a precizat că în prezent se lucrează la crearea şi introducerea unui sistem de holograme pe borcanele de miere pentru a dovedi calitatea mierii şi trasabilitatea acestui produs.

George ZAVERA