De 1 Decembrie, teleormănenii n-au abuzat de alcool

În preajma Sărbătorii de 1 Decembrie 2013, peste 300 de cetăţeni teleormăneni, au solicitat intervenţia medicilor, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman, mai exact au fost înregistrate 325 de intervenţii. Ceea ce arată, o constantă în ce priveşte numărul cazurilor pentru care s-a intervenit week-end de week-end.
Şi pentru că ziua de 01 decembrie 2013, a fost una, de mare încărcătură emoţională, ne aşteptam, ca cel mai mare număr de intervenţii ale medicilor de pe ambulanţe să fie pentru cetăţenii, care, cu ocazia Marii Uniri, au consumat un pahar de vin, în plus, şi furaţi de aburii alcoolului, şi-au adus aminte de diversele neajunsuri, ori de anumite socoteli neîncheiate între ei, aşa că, până la scurte răfuieli n-ar fi fost decât un pas. Dar iată că, spre deosebire de alte perioade anterioare, acum, la rubricile, “consum de alcool” – „violenţă şi agresiuni fizice”, ne aşteptam ca numărul pacienţilor să fi mult mai mare.
Aşa că în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2013, au fost înregistrate doar opt cazuri de violenţă şi agresiuni, care au prezentat gradul I de dificultate, iar în ce priveşte persoanele aflate în stare avansată de ebrietate, s-au aflat doar trei pacienţi, având acelaşi grad de dificultate. Realitatea cu privire la situaţia agresiunilor pe fondul consumului de alcool, este cu totul alta, însă acolo conflictele s-au aplanat de la sine, nemaifiind nevoie de intervenţia cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanţă Teleorman.
În celelalte cazuri, cei mai mulţi pacienţi, (36) pentru care au intervenit ambulanţele, manifestau dureri abdominale sau de spate. 29 de pacienţi au suferit de apoplexie, (pierderea bruscă a cunoştinţei), alţi 23 de teleormăneni manifestau dureri accentuate de cap. Iar dificultăţile respiratorii au ridicat probleme serioase în rândul a 21 de teleormăneni.
Celelalte cazuri, în care pacienţii sufereau de alergii, sincope, temperatură, sângerări, dureri toracice, convulsii şi alte afecţiuni, acestea au fost în număr mult mai mic.
De remarcat faptul că în această perioadă, numărul copiilor bolnavi, au înregistrat aproximativ 20 de cazuri, cu grad ridicat de dificultate.

M.M.