Dascălii au pichetat prefectura ca-n zicala: Cei patru evanghelişti au fost trei, Luca şi Matei

Sindicatele din învăţământ au anunţat pentru această perioadă mişcări de protest, care vor culmina cu un mare miting de protest, organizat la începutul lunii noiembrie în capitală. Una din formele de luptă sindicală cele mai la îndemână sunt pichetările instituţiilor publice, în cazul de faţă Prefectura.
Aşa că la mijlocul acestei săptămâni în parcarea de lângă prefectură, în jurul orei 10.00 au apărut câteva “păpădii”, cum le-a zis un trecător celor câţiva sindicalişti care se prezentaseră pe platou, cu doi trei mai mulţi decât jandarmii care-i supravegheau.
Câţiva dintre ei au intrat în Prefectură, să prezinte reprezentantului Guvernului în teritoriu revendicările lor. Dar, ghinion! Prefectul Liviu Dumitraşcu era plecat cu alte treburi prin judeţ, aşa că reprezentanţii sindicatului “Spiru Haret” n-au avut şansa să-l întâlnească. I-a primit în schimb “prefectul de-o săptămână” Marin Cune, directorul de cabinet al Prefectului, care le-s preluat petiţia şi le-a ascultat doleanţele.
Printre acestea se numără asigurarea finanţării cu 6 la sută din PIB a învăţământului, creşterea cu 50 la sută a salariilor debutanţilor, depolitizarea învăţământului, creşterea gradului de implicare a cadrelor didactice în luarea deciziilor, creşterea ponderii cheltuielilor de personal pentru învăţământ, etc.
Ultimele zile din luna octombrie vor fi marcate în Bucureşti de pichetarea Guvernului şi a sediului USL iar pe 6 noiembrie sunt aşteptaţi 10.000 de dascăli din toată ţara, la mitingul din piaţa Victoriei, după care protestatarii vor porni în marş spre sediul Parlamentului.
La acest protest sindicatele mizează şi pe sprijinul studenţilor, al părinţilor şi al societăţii civile.

M.M.