Daruri din suflet pentru suflet

Pentru că Moş Crăciun are foarte multe cereri de onorat, în acest an, el a sosit puţin mai devreme la copiii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Alexandria, cu daruri, constând în dulciuri, fructe, jucării şi hăinuţe.
Aşa că, ieri cei peste 157 de copii din acest centru, au trăit un puternic sentiment de emoţie atunci când mesagerii moşului, în speţă elevi de la Şcoala “Mihai Viteazul” din Alexandria, au sosit la Centrul din Alexandria, încărcaţi cu daruri, şi cu multa alte surprize, aceştia pregătind cu această ocazie un frumos program artistic, de cântece, poezii şi colinde pentru semenii lor, care au atâta nevoie de căldură, afecţiune şi bucurie.
Este vorba de elevii claselor 0 – C, I –C, a III-a A şi B, a IV-a A şi B, care au fost prezenţi, în mijlocul copiilor Centrului de Educaţie Incluzivă, alături de cadrele lor didactice Luminiţa Vlad, Ionela Apostol, Valeria Cristici, Mirela Măldăianu, Daiana Puchiu şi Nicoleta Puchiu, dar şi de unii dintre părinţi.
Din partea gazdelor, la eveniment au fost prezente şi directoarele Centrului Rodica Martin şi Mariana Lazăr, dar şi un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, în speţă Marilena Ion, inspector pentru învăţământul special.
Evenimentul de ieri, poate fi un bun exemplu şi pentru ceilalţi elevi, care din puţinul lor, ar putea face o bucurie acelora care, după cum spuneam, au atâta nevoie de afecţiune.
Acţiunea face parte din Strategia Naţională de Activităţi Comunitare, creată în urma unui parteneriat încheiat între Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” şi Centrul de Educaţie Incluzivă Alexandria.
Aceasta fiind prima acţiune din cadrul acestei strategii. Următoarele evenimente similare prin care elevii aceleiaşi unităţi de învăţământ vor aduce din nou zâmbetul pe chipul copiilor de la Centrul de Educaţie Incluzivă, se vor desfăşura în perioada 1-8 martie şi în prejma Sărbătorilor Pascale.

Mirel MANAFU