Daruri de Moş Crăciun pentru copiii cu cerinţe educative speciale

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, 80 de elevi voluntari de la clasele a XI-a A, a XI-a B şi a X-a B din cadrul Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, au pregătit un program artistic cu dansuri populare şi dansuri moderne, scenete şi colinde de Crăciun, pentru copiii cu cerinţe educative speciale.
Activitatea denumită sugestiv „Vine, vine Moş Crăciun!”, s-a desfăşurat luni, 16 decembrie 2013, şi a avut drept scop introducerea copiilor în atmosfera sărbătorilor de iarnă, dar şi socializarea şi integrarea acestora în colectivitate.
Organizatorii s-au aflat sub îndrumarea profesorilor Carmen Muşat şi Dumitru Filip.
Cu această ocazie coordonatorul şcolar S.N.A.C. Peşu Violeta a declarat: ”ajutorarea şi protejarea copiilor aflaţi în dificultate este o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea, atât pe adulţi cât şi pe tineri.
Prin această acţiune ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană, copiii să trăiască în relaţie cu cei din jur, să-şi dezvolte stări afective pozitive, să cunoască aspecte ale vieţii unor persoane abandonate. Dorim să stimulăm liceenii pentru a se dedica activităţilor desfăşurate cu elevii cu CES, nu doar în cadrul proiectelor dar şi după terminarea acestora în scopul susţinerii procesului de integrare socială şi dezvoltare educaţională”
Spre finalul programului, Moş Crăciun împreuna cu Crăciuniţele au împărţit daruri pentru toţi copiii.
Activitate s-a desfăşurat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară între partenerii de proiect profesor Violeta Peşu, în calitate de coordonator SNAC al liceului şi profesor Rodica Martin coordonator S.N.A.C. la C.S.E.I. Alexandria.

M.M.