”Dăruieşte bucurie” pentru refugiaţi

În luna bucuriei, poliţiştii teleormăneni ne îndeamnă să ”dăruim bucurie”. Inspectoratul General pentru Imigrări a lansat campania „Dăruieşte bucurie! Poţi fi primul care aduce sărbătoare în sufletele lor”! Această campanile se desfăşoară până pe data de 23 decembrie şi are ca scop strângerea de bunuri prin contribuţie benevolă pentru persoanele solicitante de azil şi refugiaţi din România. Toate fondurile şi bunurile strânse vor fi dăruite în preajma sărbătorilor de iarnă.
”În fiecare zi, la ora 11.00, o femeie cu capul acoperit iese din Centrul de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil. Merge să-şi ia copilul de la grădiniţă. Ea are două fetiţe şi este dintr-o ţară în care teama reprezintă un mod de viaţă. Dragostea de mamă, războiul şi persecuţia au făcut-o să fugă cu copiii acolo unde a găsit siguranţă. A ajuns în România şi a solicitat o formă de protecţie. A fost primită cu căldură şi, cel mai important, i s-a dăruit speranţa unei vieţi noi. A urmat programul de integrare şi astăzi ea simte că face parte din societatea noastră, deşi nu ştia nimic despre România înainte să ajungă aici”, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.
Cei care doresc să sprijine această campanie pot dona fie un cadou cumpărat, fie cu jucării, rechizite, hăinuţe sau orice alte articole folositoare pentru copii şi adulţi.
Donaţiile se pot face la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

C.D.