Dăncilă despre moțiunea de cenzură

Nimeni nu crede că premierul Viorica Vasilica Dăncilă poate fi atât de optimistă în ceea ce privește soarta moțiunii de cenzură inițiate de Partidul Național Liberal și agreată de toate formațiunile de opoziție, de PMP, de USR, de de PLUS, de UDMR. Chiar dacă premierul Viorica Dăncilă susține că moțiunea nu va trece, este totuși măcinată de viermele îndoielii; Dăncilă nu ar pleca de la Palatul Victoria nici dacă moțiunea împotriva Guvernului pe care îl conduce ar trece.

Viorica Dăncilă spune că dacă cumva moțiunea va trece, lucru pe care premierul nu-l crede, se vor bate din opoziție, iar ea nu va demisiona. ”Nu voi demisiona, dar îi voi cere președintelui să facă o nominalizare cât mai rapid pentru un nou Guvern. Eu cred că președintele trebuie să facă o nouă nominalizare cât mai repede dacă vrea să dea dovadă de bună credință și că vrea să schimbe acest Guvern eșuat, cum spune el”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Și fiindcă se desparte cu greu de funcții, Viorica Dăncilă a mai spus: ”Ne vom continua lupta. Ne vom bate cu colegii mei din opoziție. Vrem să vedem cât de eficient va fi noul Guvern. Voi rămâne candidatul PSD și președintele PSD. Mai avem o lună până la primul tur al alegerilor prezidențiale și nu ne permitem experiențe. Eu cred că partidul se va reuni în jurul meu”.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit și despre acuzațiile că ar fi promis bani primarilor pentru a pune presiune pe parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură, însă premierul susține că nu a promis bani sau funcții: ”Cine face aceste afirmații este iresponsabil. Să spună că premierul României promite bani, funcții, mi se pare un lucru deosebit de grav care arată ură.” În prag de moțiunea de cenzură Viorica Dăncilă vorbește despre un program PNDL 3 pentru aleșii locali: ”Bani pentru toate comunitățile, indiferent de culoarea politică”. Oare să fie așa?

Dacă moțiunea de cenzură va trece, Viorica Dăncilă ar trebui să plece imediat de la Palatul Victoria, indiferent că vrea sau nu vrea. Va trebui Viorica Dăncilă să se obișnuiască cu haina grea a opoziției, va trebui să renunțe la imunitate, va trebui să înțeleagă că va pierde și șefia PSD-ului, va trebui să intre într-un fel de post, de austeritate; dar se va obișnui cu toate.

IOAN DUMITRESCU