Cutremurător! În caz de COD ROȘU, Ambulanța Teleorman ar putea să nu intervină

Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman a rămas fără conducere. La numai câteva ore după ce guvernul Orban a fost învestit, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea a semnat oridinul prin care managerul Cristian Popescu era demis din funcție. În lipsa managerului, atribuțiile trebuie preluate de directorul medical. Din păcate, Serviciul de Ambulanță Teleorman nu are director medical.

Așa se face că în acest moment, dacă ar avea loc o situaţie gravă, de COD roșu (accident rutier cu multiple victime, incendiu cu victime, s.a.m.d), nu are cine să gestioneze situația.

Mai mult decât atât, nici situația angajaților nu este tocmai roz. Până la numirea unui manager interimar, angajaţii nu-şi vor primi salariile, deoarece nici o persoană din instituţie nu are drept de semnătură.

Nu este pentru prima dată când Serviciul Județean de Ambulanță se află în această situație. În luna mai a acestui an, tot ministrului Sănătății, Sorina Pintea, a semnat ordinul de revoca din funcție a lui Cristian Popescu pe motiv că nu îndeplinește cerința de vechime de șase ani și jumătate în funcție de conducere.

În uma protestelor angajaților de la Ambulanță, managerul a rămas interimar.

Claudiu DUMITRACHE