Cursurile la Liceul “A.I. Cuza” au fost reluate

Incendiul provocat miercuri 04 decembrie 2013, la o anexă a Liceului Teoretic “A.I.Cuza”, din Alexandria, a făcut ca aici cursurile să fie suspendate pentru o perioadă nedeterminată, datorită fumului dens care a afectat întreaga clădire.
Suspendarea s-a făcut numai două zile, cursurile fiind reluate, luni 09 decembrie 2013, atunci când elevii şi-au reluat programul normal.
După spusele directorului prim Florin Stănoiu, reparaţiile post incendiu, s-au făcut din fonduri proprii, încă din prima zi a incidentului, atunci când, au fost înlocuite geamurile sparte la încăperea care se afla în imediata apropriere a anexei, de unde a pornit fumul.
Acesta a subliniat: “În timpul incendiului, au fost afectate de fum majoritatea sălilor de clasă de la etajul doi al clădirii, jumătate din cele de la etajul unu şi câteva din sălile de la parterul liceului. Şase săli de clasă fiind refăcute în totalitate. De asemenea, au mai fost afectate de fum şi holurile liceului, la toate nivelurile, spaţii care au fost recondiţionate, prin văruire şi toate celelalte reparaţii necesare. Mirosul de fum nu a putut fi înlăturat în totalitate, iar, în ceea ce priveşte ultimele retuşuri, acestea se vor face pe timpul vacanţei de iarnă.”
Cătăin Micu, directorul adjunct al Liceului “Cuza”, ne-a mai spus, că după consultarea Consiliului profesoral şi Comitetul reprezentativ al părinţilor, în ziua de vineri, elevii liceului s-au mobilizat, şi timp de câteva ore au participat la curăţarea sălilor de clasă şi a mobilierului afectat, astfel că aceştia au dat dovadă de un mare act de solidaritate.
Se pare că fără ajutorul lor, cursurile ar fi putut să întârzie.
Pentru recuperarea orelor pierdute, deja s-a făcut o adresă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, aceştia urmând să decidă sub ce formulă, vor fi recuperate orele pierdute.
În ceea ce priveşte cauza probabilă a incendiului provocat la anexa liceului, acesta a fost produs de un scurtcircuit produs la instalaţia electrică.

Mirel MANAFU