Cursuri de calificare pentru zidari-tencuitori, derulate în Alexandria

Lipsa de meseriaşi de pe piaţa muncii din România s-a simţit acut în ultimii ani. Faptul se datorează atât desfiinţării şcolilor profesionale, cât şi exodului meseriaşilor peste graniţă, unde munca este remunerată mult mai bine decât în ţară.
În aceste condiţii, orice iniţiativă cu privire la calificarea persoanelor în diferite meserii este binevenită, atât la nivel naţional, cât şi local.
În judeţul nostru, cea mai recentă acţiune de acest gen a avut loc între 25-29 martie, la iniţiativa Holcim România. Cu ocazia desfăşurării cursurilor gratuite de calificare pentru zidari-tencuitori, organizate la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria, 34 de persoane au deprins tainele meseriei sau şi-au îmbogăţit cunoştinţele în domeniu, acumulate deja.
Acţiunea s-a derulat în cadrul proiectului „Şcoala Zidarilor”, iar cursurile au fost susţinute de cadre didactice de specialitate din cadrul colegiului, împreună cu specialiştii Holcim România.
La finalul cursurilor, toţi cei 34 participanţi au primit câte o diplomă care să îi recomande ca zidari-tencuitori şi care atestă pregătirea practică şi teoretică la cele mai înalte standarde.
Proiectul „Şcoala Zidarilor” este un program profesional de instruire special gândit şi dezvoltat pentru meseriaşii zidari care doresc o specializare în domeniu şi vor să fie la curent cu cele mai noi tehnici de construcţie şi cele mai bune materiale folosite în zidărie.
Un curs complet în cadrul Şcolii Zidarilor se desfăşoară pe o perioadă de 6 zile, timp în care cursanţii vor participa la 15 de ore de teorie şi 20 ore de practică urmate de o evaluare teoretică şi practică.
Toţi cei interesaţi care doresc să obţină mai multe informaţii cu privire la „Şcoala Zidarilor” pot accesa pagina de website www.holcim.ro/scoalazidarilor.

M. MEILĂ