Curs gratuit de educație financiară destinat profesorilor

Ministerul Educației și Cercetării, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare anunță acreditarea singurului curs integral „Educație economico-financiară pentru profesori”.

Grupul-țintă al acestui curs este personalul didactic din învățământul gimnazial care predă disciplina „Educație socială” elevilor de clasa a VIII-a, așa cum se anunță în comunicatul de presă.

Educația financiară a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, începând cu anul școlar 2020-2021, fiind cuprinsă în disciplina „Educație socială”.

Institutul Bancar Român (IBR), fondat de Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educației și Cercetării, pe o perioadă de 4 ani.

Cadrele didactice din învățământul gimnazial care predau disciplina „Educație socială” elevilor din clasa a VIII-a sunt invitate să se înscrie la IBR, începând cu luna aprilie 2021, conform informațiilor afișate pe site-ul instituției.

În urma absolvirii acestui curs cu o durată de 40 de ore, profesorii vor obține 10 credite profesionale transferabile. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie, iar inițiativa de formare a fost susținută și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Desfășurarea acestui curs se înscrie în proiectele de educație financiară derulate de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor, în baza Acordului de colaborare încheiat în anul 2018.

Acest acord de colaborare prevede realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară.

Cornelia RĂDULESCU