Cum poate fi primită pensia în cont curent sau pe card?

Între problemele cu care pensionarii se confruntă adesea se află şi primirea cu o oarecare întârziere a pensiilor, mai ales în perioada sărbătorilor, când de banii respectivi e absolută nevoie. Unii dintre ei pur şi simplu ţin calea poştaşilor sau stau ore în şir în faţa blocului unde locuiesc sau a oficiilor poştale din mediul rural pentru a se asigura că intră în posesia banilor conform programării. Situaţii care pot fi evitate, pensionarii putând opta pentru primirea pensiilor prin conturi curente deschise la bănci sau prin conturi de card. Şi, se ştie deja, cei ce optat deja pentru primirea pensiilor pe card sau prin conturi curente intră în posesia acestor drepturi financiare în primele zile ale fiecărei luni, înlăturându-se astfel inconvenientul primirii cu întârzierea pensiilor.
Venind în sprijinul pensionarilor, Casa Naţională de Pensii a încheiat convenţii privind plata pensiilor prin conturi curente sau prin conturi de card cu marea majoritate instituţiilor din cadrul sistemului bancar din România.
Conform precizărilor făcute de către conducerea Casei Judeţene de Pensii Teleorman, pentru a putea primi pensiile prin cont curent sau cont de card pensionarii trebuie să-şi deschidă astfel de conturi la băncile care au încheiat convenţii cu Casa Naţională de Pensii. Ulterior, persoanele care şi-au deschis conturi curente sau conturi de card la respectivele bănci trebuie să se adreseze Casei Judeţene de Pensii – compartimentul registratură – cu următoarele documente : Cererea tip (emisă de bancă) de virare a pensiei/indemnizaţiei în contul curent sau în contul de card, completată cu numărul contului, numărul dosarului de pensie, datele de identificare ale pensionarului şi semnătura; copia deciziei de pensionare sau a unui cupon de pensie, copia actului de identitate.

George ZAVERA

Despre autor