Crimele de la Caracal

Dacă până de curând localitatea Caracal era cunoscută drept locul unde s-a răsturnat carul cu proști, mai nou orașul Caracal este cunoscut drept locul unde s-au petrecut niște crime abominabile, unde un scelerat a reușit să întoarcă o țară întreagă pe dos, locul care a schimbat agenda publică, i-a făcut pe politicieni să dea declarații care, în an electoral pentru alegerile prezidențiale, se pot iarăși remarca pe spatele unor victime nevinovate, interesul politicianist primând pentru politicieni.

DIICOT a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre crima de la Caracal. Alexandra ”nu a avut nici o șansă”. ”S-a dispus extinderea acțiunii penale față de inculpatul Dincă Gheorghe sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat constând în aceea că la locuința sa din Caracal ar fi ucis-o pe minora de 15 ani pe care ar fi răpit-o în scopul exploatării sexuale, o sechestrase și o violase. Crimele din Caracal de la casa groazei sau casa ororilor cum a fost numită, au dat ocazia politicienilor să-și mai facă o data campanie electorală în anul alegerilor prezidențiale. Astfel președintele Klaus Werner Iohannis a fost atacat: ”Iohannis este responsabil politic de crimele de la Caracal, este complice la crimă, a transformat instituțiile statului, mai ales pe cele care privesc ordinea publică și securitatea națională în terenul lui de război politic electoral”. Iar președintele Iohannis a declarat: ”Cei responsabili să fie aspru pedepsiți. Îmi exprim regretul profund față de tragedia de la Caracal, în care instituțiile statului nu au reușit să salveze viețile celor două tinere. Sunt alături de familiile îndoliate”.

La rândul său, Viorica Vasilica Dăncilă, primul ministru al României și președintele Partidului Social Democrat, a amânat congresul PSD de pe 3 august și a declarat: ”Președintele să convoace de urgență ședință CSAT. Președintele să își asume că va face o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS”.

După derularea crimelor de la Caracal, în București, dar și în alte localități au avut loc mitinguri de susținere și de regret pentru familiile îndoliate de crimele de la Caracal, chiar și în Alexandria. Între timp premierul Viorica Dăncilă a declarat că analizează declanșarea unui referendum național în care poporul să hotărască dacă este de acord cu mărirea pedepselor pentru crime, violuri și alte mârșăvii. Cert este că în cazul crimelor de la Caracal întreaga societate s-a oripilat și este pentru mărirea pedepselor. Se pare că asasinul de la Caracal, chiar dacă și-a recunoscut faptele, nu va primi condamnare pe viață, fiindcă are 66 de ani, respectiva condamnare putând fi pronunțată doar până la 65 de ani. În România, în societatea civilă se discută deja despre reintroducerea pedepsei cu moartea.

Ioan DUMITRESCU