Creșterea alocațiilor cu 20 %

Guvernul va majora săptămâna aceasta alocațiile cu 20 %. Majorarea alocațiilor a ajuns pe masa Guvernului. Executivul va mări indemnizațiile pentru minori săptămâna aceasta în ședință de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a declarat că Executivul ar putea majora alocațiile în etape, și că procentul și ritmul de creștere depind de prognozele economice. ”Când vom lua o decizie, o vom face cunoscută. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de asusține o creștere a alocațiilor. Sigur vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere depind de prognozele pe care le facem”, a declarat premierul Orban. ”Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact”, a mai spus premierul. Potrivit unor surse, creșterea alocațiilor va fi de 20 %. Proiectul ia în calcul și o majorare progresivă a pensiilor.

Despre intențiile Guvernului Orban de a crește alocațiile cu 20 % deputatul social-democrat de Teleorman Valentin Boboc afirmă că este o bătaie de joc. Deputatul Boboc afirmă că alocațiile trebuiau dublate la 1 august 2020. În ce privește pensiile, Valentin Boboc susține că acestea trebuie mărite cu 40 %, conform legii. Nerespectarea legii de către Guvernul Orban atrage după sine declanșarea unei moțiuni de cenzură, care ar putea duce la căderea Guvernului liberal condus de Ludovic Orban.

Ioan DUMITRESCU