Creştere uşoară de locuri de muncă în Teleorman

În perioada 30 mai – 5 iunie 2013, la nivelul judeţului nostru, sunt oferite prin intermediul A.J.O.F.M. Teleorman un număr de 159 de posturi, mai mult cu opt posturi, comparativ cu perioada anterioară. Acestea sunt valabile pentru patru din cele cinci zone ale judeţului. Excepţie făcând zona Videle, acolo unde oferta locurilor de muncă este zero, situaţie întâlnită şi în perioadele anterioare.
Pentru zona Alexandria sunt disponibile cele mai multe porturi (108). Dintre acestea, doar 26 se adreseză persoanelor cu studii superioare. Restul posturilor au dresabilitate în rândul persoanelor cu studii medii, muncitorilor necalificaţi ori lucrătorilor comerciali.
În ceea ce priveşte posturile vacante pentru persoanele cu studii superioare, 19 dintre ele se adresează inginerilor de diverse specializări. Două posturi sunt pentru programatori maşini CNC; alte două posturi sunt de şefi serviciu de asigurări şi cîte un post de inginer electronist transporturi, poştă şi telecomunicaţii şi de şef de secţie.
Restul posturilor sunt pentru agenţii de vînzare (26), agenţii de asigurare (20), alte 23 posturi se adresează celor care vor să lucreze ca operatori la maşini unelte.
Oferta mai cuprinde şi alte posturi, de contabili, şoferi pe camioane de mare tonaj, electricieni de întreţinere şi reparaţii, tâmplari universali şi manipulatori de mărfuri. Tot pentru zona Alexandriei, se mai caută şi două persoane care sunt specializate în funcţia de compresionist.
La Zimnicea sunt vacante 27 locuri de muncă, majoritatea posturilor, în domeniul confecţiilor. Numai unul singur se adresează unei persane care doreşte să se angajeze ca lucrător comercial.
Pentru zona Roşiorii de Vede, oferta cuprinde 18 posturi cu adresabilitate persoanelor cu studii medii, profesionale, ori din rândul muncitorilor necalificaţi, în domeniul confecţiilor, ori ca lăcătuşi mecanici, faianţari sau parchetari.
La Turnu – Măgurele, oferta cuprinde doar şase posturi, din care două se adresează persoanelor care au la bază şi studii superioare de inginer agronom. Celelalte patru posturi sunt în domeniul medical şi se adresează persoanelor care doresc să se angajeze ca asistenţi medicali.
În ceea ce priveşte perioada de valabilitate a contractelor de muncă, şase dintre ele se vor semna pentru o perioadă determinată. Dintre acestea, patru sunt valabile pentru zona Alexandria, iar celelalte două sunt valabile pentru posturile vacante din zona Turnu Măgurele.
Referitor la vechimea în câmpul muncii, de care angajaţii trebuie să facă dovada la angajare, aceasta este cuprinsă între zero şi 10 ani.

Mirel MANAFU