Crescătorii de păsări, invitați să depună la APIA cererile pentru plățile compensatorii

Cererile se depun la Centrul Județean Teleorman al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până pe data de 15 februarie 2020.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește crescătorilor de păsări în ferme specializate că în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2020 se desfășoară sesiunea de depunere a cererilor de plată pentru anul 2020 aferentă Măsurii 14 – „Bunăstarea animalelor” – pachet b) Plăți în favoarea bunăstării păsărilor. Cererile vor fi conforme cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.6/10.01.2020 privind aprobarea modelelor cererilor de plată pentru Măsura 14 – „Bunăstarea animalelor” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020 – pachetul a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b) Plăți în favoarea bunăstării păsărilor.

Sprijinul pentru bunăstarea păsărilor are forma unei plăţi anuale fixe și reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri. Fermierii crescători de păsări au la dispoziție Ghidul solicitantului, care cuprinde : condițiile pe care trebuie să le îndeplinească fermierii în vederea obținerii plăților, modul de completare și depunere a cererii de plată, documentele utilizate și termenele de depunere a acestora de solitanți pentru obținerea plăților, angajamentele asumate pe care trebuie să le respecte fermierii prin semnarea cererii și posibilele sancțiuni și reduceri de plăți pe care le pot suporta beneficiarii în cazul nerespectării angajamentelor.

George ZAVERA