Credite cu acte false! Prejudiciu de 3,2 milioane de lei

3,2 milioane de lei. Acesta este prejudiciul creat de o rețea specializată în înşelăciune, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Rețeaua acctiva și pe raza județului Teleorman. Aceștia obţineau credite bancare în baza unor documente false.

44 de percheziții au avut loc în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Giurgiu. 56 de persoane au fost aduse la audieri, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Persoanele vizate sunt bănuite că au desfăşurat activităţi de natură infracţională, constând în obţinerea de credite bancare în baza unor documente false şi depunerea unor declaraţii fiscale la organele financiare pentru ca persoanele respective să figureze în mod nereal ca angajaţi ai unor societăţi comerciale.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat prin săvârşirea faptelor menţionate este estimat la 3.200.000 de lei şi au mai fost solicitate credite care nu au fost acordate în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

CLAUDIU DUMITRACHE