Coronavirus! Primul teleormănean mort de COVID 19

Noul coronavirus a făcut prima victimă din rândul teleormănenilor. Este vorba despre un bărbat de etnie rromă din municipiul Roșiorii de Vede. Acesta a venit din Anglia deja bolnav cu COVID 19. Decesul a fost înregistrat joi dimineață la spitalul Victor Babeș din Capitală.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani este primul mort de COVID 19 din județul Teleorman. Cazul a fost confirmat de autorități. Potrivit informațiilor obținute, se pare că bărbatul a venit de curând din Anglia, unde fusese confirmat pozitiv cu COVID-19. La sosirea în țară, acesta a fost internat la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede. Din cauza agravării stării de sănătate, la începutul acestei săptămâni a fost transferat la Victor Babeș din București.

O anchetă epidemiologică a fost deschisă

A fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu exactitate care au fost persoanele cu care persoana a intrat în contact de la venirea în țară.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Teleorman este a 97 persoană care moare de COVID-19 în România.

”Acesta a fost internat în data de 30.03.2020 în Spitalul Municipal Roșiori de Vede unde s-au recoltat probe pentru diagnostic. Pacientul s-a întors cu familia din Marea Britanie în 29.03.2020 și era simptomatic. În 30.03.2020 a fost transferat în Spitalul V. Babes din București. Confirmat în data de 1.04.2020. Decedat in 2.04.2020. Comorbiditati: Diabet zaharat, Boală renală, Obezitate”, spun reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Din fericire, medicii de la Caritas au purtat echipament corespunzător, iar riscul de îmbolnăvire este unul redus.

Deocamdată nu au fost recoltate probe, dar anchetă este în curs.

Mai trebuie spus faptul că un contact direct al celui decedat (rudă) este plasat în carantină instituționalizată după ce a nerespectat măsura de auto-izolare și a ieșit să se plimbe.

CLAUDIU DUMITRACHE